Dierlijke gedrag

Print This Post
Pauw

Alles wat een dier doet, is onderdeel van zijn gedrag. Bepaald gedrag moet worden aangeleerd: door het van de ouders af te kijken of door het zelf uit te proberen. Communiceren met geluid. Veel dieren maken geluid om met elkaar te communiceren. Een dier, bijvoorbeeld een leeuw of wolf, kan geluid gebruiken om zijn rivalen op afstand te houden of een partner te lokken. Kleuren gebruiken. Sommige dieren gebruiken fellen kleuren om een partner te lokken. De mannetjes pauw heeft felgekleurde staartveren, die hij als een grote waaier op kan zetten. Een vrouwtje kiest het mannetje dat zijn veren het mooist laat zien.

Gedrag leren; Chimpansees hebben geleerd eenvoudig gereedschap te gebruiken. Ze steken lange stokken in termieten heuvels. De termieten pakken de stok vast, de chimpansee trekt hem eruit en eet de termieten op. Jagen. Leeuwenwelpen leren jagen door naar hun  moeder te kijken. Asl ze een paar jaar oud zijn, kunnen ze in hun eentje op jacht gaan. Samenleven. Dieren die in grote groepen leven, kunnen samen jagen en elkaar beschermen. Veel vissen zwemmen in groepen die we scholen noemen.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties

    Evenementen

    Er zijn geen aankomende activiteiten op dit moment.

    Videos

    Facebook Like Box