Levenscylus

Print This Post
357878

Dieren krijgen jonkies of leggen eieren. Dat noemen we voortplanting. De jonge dieren groeien op, krijgen zelf jonkies en gaan uiteindelijk dood. Dat hele proces heet de levenscyclus. Amfibieën. Kikkers behoren tot de amfibieën. Ze leggen heel veel kleine eitjes, zwarte eitjes in het water: kikkerdril. Vogels. Vogels leggen eieren. De eieren moeten warm gehouden worden, terwijl de kuikens binnenin groeien. Als ze groot genoeg zijn en uit de eieren uitkomen, gebruiken de kuikens de eitand op hun snavel om het ei kapot te maken.

Groeiende hydra’s.  De hydra is een simpele zoetwaterpoliep, die zich voortplant door middel van verknoping. Aan de zijkant van het lichaam van de hydra verschijnt een  knopje. Dit groeit uit en laat los om een nieuwe, identieke hydra te vormen. Leven van melk. Zoogdieren zijn levendbarend. Na de geboorte dringen de kleintjes bij de moeder. Schapen zijn zoogdieren. De jongen drinken melk bij de moeder. Een lang leven. Sommige dieren leven maar een paar dagen, andere vele jaren.Olifanten bijvoorbeeld groeien heel langzaam en leven heel lang, Sommige wel tachtig jaar.

Gerelateerde artikelen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties

    Evenementen

    Er zijn geen aankomende activiteiten op dit moment.

    Videos

    Facebook Like Box